CONTACT US

​OFFICE

MedLab Training Ltd.

27 Old  Gloucester Street, London, England

WC1N 3AX

info: 02035140005

office@medlab-training.com

 
POLITYKA PRYWATNOŚCI
1. INFORMACJE WSTĘPNE

Szanowny Użytkowniku! Niniejsza polityka prywatności (dalej jako „Polityka Prywatności”) określa Administratora danych zbieranych w ramach serwisu medlab-szkolenia.com (dalej jako „Serwis”), zasady zbierania, przechowywania i dostępu do informacji na Twoich urządzeniach, między innymi za pomocą plików Cookies, w związku z korzystaniem przez Ciebie z naszego Serwisu. Polityka Prywatności określa rodzaje danych jakie gromadzimy, sposób ich wykorzystania a także wskazuje w jakim celu je wykorzystujemy.
2. KTO PRZETWARZA TWOJE DANE?

Administratorem Twoich danych jest
MedLab Training Ltd oddział w Polsce, ul Jana 8 lok 20, 91-350 Łódź, Polska ("MedLab").

2.1 Pliki cookies i znaczniki pikselowe

2.1.1 Podczas korzystania przez Ciebie z Serwisu z Twojej przeglądarki internetowej pobierane są i zapisywane informacje, z których część stanowi (lub może stanowić) dane osobowe. Są to głównie pliki cookies oraz znaczniki pikselowe. Pliki te pozwalają zidentyfikować oprogramowanie, z którego korzystasz oraz dostosować Serwis do Twoich potrzeb. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę domeny, z której pochodzą, czas przechowywania ich na Urządzeniu, przypisaną wartość, a także dane dotyczące aktywności w Serwisie.
2.1.2 Cookies oraz znaczniki pikselowe wykorzystywane są w celu gromadzenia informacji związanych z korzystaniem przez Ciebie z Serwisu. Cookies umożliwiają w szczególności:
a) utrzymanie Twojej sesji (po zalogowaniu), dzięki której nie musisz na każdej podstronie ponownie wpisywać loginu i hasła;
b) dostosowanie zawartości stron internetowych do Twoich preferencji oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać Twoje urządzenie i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do Twoich indywidualnych potrzeb;
c) weryfikację sposobu korzystania przez Ciebie z Serwisu oraz tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób także inni użytkownicy korzystają z naszych stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości.

2.1.3 Wykorzystujemy dwa typy plików Cookies:
a) cookie sesyjne: przechowywane na urządzeniu użytkownika i pozostają tam do momentu zakończenia sesji danej przeglądarki. Zapisane informacje są wówczas trwale usuwane z pamięci urządzenia. Mechanizm cookie sesyjnych nie pozwala na pobieranie danych osobowych ani żadnych informacji poufnych z urządzenia użytkownika;
b) cookies trwałe: są przechowywane na urządzeniu użytkownika i pozostają tam do momentu ich skasowania; zakończenie sesji danej przeglądarki lub wyłączenie urządzenia nie powoduje ich usunięcia z urządzenia użytkownika.
2.1.4 W ramach Serwisu stosujemy następujące rodzaje plików cookies:
a) „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookie wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu oraz pliki cookie służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu; pliki tej kategorii zapewniają podstawową funkcjonalność Serwisu a od ich pobrania uzależnione jest korzystanie z usług dostępnych na naszych stronach internetowych, co powoduje, że ich obsługa jest stale włączona;
b) „związane z funkcjonalnością”, pozwalające zwiększyć funkcjonalność Serwisu, umożliwiające jednocześnie „zapamiętanie” wybranych przez Ciebie ustawień i personalizację interfejsu;
c) „wydajnościowe”, umożliwiają nam zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu, pomagają nam udoskonalać witrynę; dzięki tym plikom często mamy możliwość szybszego przetworzenia Twojego żądania oraz możemy zapamiętać Twoje ustawienia; wyłączenie tych plików może spowodować nieprawidłowości w wyświetlaniu treści i spowolnione działanie strony;
d) „reklamowe” i „mediów społecznościowych”, umożliwiające dostarczanie Ci treści reklamowych bardziej dostosowanych do Twoich zainteresowań, dzięki którym reklamy zarówno na tej stronie jak i poza nią są zgodne z Twoimi preferencjami. Wyłączenie tych plików cookie może spowodować wyświetlanie zawartości stron internetowych Serwisu niedostosowanych do Twoich zainteresowań. Korzystanie z Serwisu może być wówczas mniej zoptymalizowane.
Dodatkowo umożliwiają one Tobie wyrażenie opinii, polubienie treści i polecanie nas w mediach społecznościowych, a także rozmowę na chacie z naszymi konsultantami.

To właśnie dzięki nim masz możliwość oceny i recenzji naszych produktów.

2.2 Zarządzanie ustawieniami plików cookies
W każdej chwili możesz zmienić ustawienia w sekcji, dotyczącej ustawień plików cookies, ograniczyć lub wyłączyć dostęp do tych plików. Większość popularnych przeglądarek internetowych dostępnych na rynku domyślnie akceptuje zapisywanie plików cookies na Twoim urządzeniu. Każdy użytkownik ma możliwość określenia warunków korzystania z tych plików za pomocą ustawień własnej przeglądarki internetowej. Oznacza to, że można np. częściowo ograniczyć (np. czasowo) lub całkowicie wyłączyć możliwość zapisywania plików cookies. Pamiętaj, że wyłącznie zapisywania plików cookies może mieć wpływ na niektóre funkcjonalności Serwisu. Jeśli chcesz dokonać zmiany w dotychczasowych ustawieniach dotyczących plików cookies możesz to zrobić. Poniżej przedstawiamy w jaki sposób możesz dokonać zmiany ustawień lub wyłączenia plików cookies w najbardziej popularnych przeglądarkach:
Internet Explorer: http://support.microsoft.com/gp/cookies/en
Mozilla Firefox: http://support.mozilla.com/en-US/kb/Cookies
Google Chrome: http://www.google.com/support/chrome/bin/answer.py?hl=en&answer=95647
Safari: http://support.apple.com/kb/PH5042
Opera: http://www.opera.com/browser/tutorials/security/privacy/
Adobe (pliki cookie typu flash): http://www.adobe.com/security/flashplayer/articles/lso/

Jeśli chcesz wyłączyć obsługę plików cookies w Twoim telefonie lub tablecie, polecamy zapoznanie się z ustawieniami konkretnego telefonu w jego instrukcji.

3. W JAKIM CELU GROMADZIMY TWOJE DANE OSOBOWE?

3.1 Cele
Twoje dane wykorzystujemy w celu optymalizacji działania naszego Serwisu. Część danych, które od Ciebie zbieramy jest niezbędna do korzystania z niego (cookies niezbędne). Korzystanie z pełnej funkcjonalności naszego Serwisu niejednokrotnie wymaga przekazania nam także dodatkowych danych oraz wyrażenia zgody na ich przetwarzanie przez nas. Dzięki tym danym jesteśmy w stanie dostarczyć Ci zindywidualizowaną reklamę naszych produktów. Dane te są także zbierane, aby ulepszać nasze produkty i wyświetlać Ci informacje o nich, dostosować naszą ofertę pod Twoje preferencje a także umożliwić Tobie korzystanie z funkcjonalności oferowanych przez zewnętrznych dostawców (np. dodawanie komentarzy na Facebook czy opiniowanie produktów). Te wszystkie informacje pomagają nam ulepszać naszą ofertę kierowaną do Ciebie, weryfikować błędy pojawiające się w funkcjonalności Serwisu i reagować na nie.

3.2 Narzędzia, które stosujemy
W celu umożliwienia nam wykorzystania informacji, które zawarte są w gromadzonych plikach cookies korzystamy z narzędzi analitycznych, umożliwiających zarządzanie reklamą i marketingiem świadczonych usług i produktów. Narzędzia te przetwarzają Twoje dane w sposób zautomatyzowany (profilowanie). Są to takie narzędzia jak na przykład te dostarczane przez Google (Google Tag Manager, Google AdWords i inne), narzędzia umożliwiające remarketing naszych produktów oraz rejestrujące Twój ruch na stronie. Te wszystkie informacje pomagają nam ulepszać naszą ofertę kierowaną do Ciebie, weryfikować błędy pojawiające się w funkcjonalności Serwisu i reagować na nie. Jeżeli do tej pory byłeś zainteresowany otrzymywaniem naszych komunikatów marketingowych, wysyłanych za pomocą środków elektronicznych (e-mail, telefon), nadal będziesz je otrzymywać, chyba że zrezygnujesz z subskrypcji. Szanujemy Twoje decyzje, więc zawsze możesz zmienić zdanie, jeśli nie chcesz w przyszłości otrzymywać od nas żadnych informacji marketingowych. Jeśli zdecydujesz się pozostać z nami w kontakcie po 25 maja 2018 r., pamiętaj, że możesz zrezygnować z otrzymywania informacji marketingowych w dowolnym momencie, klikając link anulowania subskrypcji dołączony do każdej informacji marketingowej lub też w sytuacji, gdy zdecydowałeś się założyć konto w naszym Serwisie klikając w zakładkę moje dane.

4. TWOJE PRAWA

Dokładamy wszelkich starań, aby zabezpieczyć Twoje dane i ochronić je przed działaniami osób niepowołanych poprzez stosowanie niezbędnych zabezpieczeń. Działania podjęte przez nas mogą okazać się jednak niewystarczające w przypadku, jeżeli sam nie zachowasz zasad bezpieczeństwa. W stosunku do przetwarzanych przez nas danych masz prawo do sprostowania swoich danych, ograniczenia przetwarzania Twoich danych, przeniesienia swoich danych, usunięcia danych przetwarzanych bez podstawy prawnej, dostępu do danych (w tym celu zgłoś się do nas, aby uzyskać kopię swoich danych przetwarzanych przez nas), sprzeciwu co do przetwarzania Twoich danych osobowych z podaniem odpowiedniej podstawy prawnej, odnoszącej się do konkretnej sytuacji faktycznej, w tym do skorzystania z opcji rezygnacji z możliwości wykorzystania ww. danych na potrzeby marketingu bezpośredniego, prawo odwołania wyrażonej zgody w dowolnej chwili, w przypadku uzyskania przez nas zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych. Jeżeli uważasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza obowiązujące przepisy prawa, masz uprawnienie do wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych (od dnia 25 maja 2018 r.).
5. KONTAKT

Naszym celem jest zapewnienie naszym Tobie i innym Użytkownikom jak najdalej posuniętej ochrony. Rozwój technologii oraz zmiany w przepisach powodują, że Polityka Prywatności może ulegać zmianom.

Wszelkie pytania i zastrzeżenia dotyczące Polityki Prywatności możesz kierować do nas pod adresem: office@medlab-training.com
​Dane podlegają udostępnieniu podmiotom zewnętrznym wyłącznie w granicach prawnie dozwolonych.
Operator może mieć obowiązek udzielania informacji zebranych przez MedLab upoważnionym organom na podstawie zgodnych z prawem żądań w zakresie wynikającym z żądania.
 
 
ROZPORZĄDZENIE PARLAMENTU EUROPEJSKIEGO I RADY (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r.
w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych)
Potwierdzenie zgody:
  •  Gabinet 
  •  Działalność 
  •  Spółka
REGULAMIN UCZESTNICTWA W KURSACH i SZKOLENIACH MedLab
§ 1. Organizator, sposób organizacji i tryb kształcenia
 
1. Organizatorem kursów szkoleń i warsztatów pod nazwą MedLab-szkolnia jest firma MedLab Training Ltd oddział w Polsce z siedzibą w Łodzi, ul. Jana 8 lok 20, Dane kontaktowe: tel. 422094940, 570707072,  www.medlab-training.com, adres e-mail: office@medlab-training.com
2. Firma MedLab, zwany później Organizatorem organizuje kursy w zakresie i terminach szczegółowo opisanych w ofercie szkoleń.
3. Siedziba nie stanowi centrum szkoleniowego. Szkolenia odbywają się na terenie placówek własnych i wynajętych. Szkolenia i kursy z uwagi na swoją specyfikę mogą się również odbywać w aulach wykładowych.
4. Kursy składają się z części teoretycznej i praktycznej.
5. Szkolenia teoretyczne obejmują komputerowe prezentacje slajdowe (projektor multimedialny, duży ekran) . Szkolenia mają charakter interaktywny, to znaczy po części wykładowej i praktycznej lub w jej trakcie istnieje możliwość zadawania pytań i dyskusji.
6. Część praktyczna kursów obejmuje ćwiczenie zabiegów objętych szkoleniem, pod nadzorem wykładowcy, na modelach.
7. Szkolenia odbywają się w trybie stacjonarnym.
 
§ 2. Uczestnicy i warunki zgłoszenia
1. W kursach, szkoleniach i warsztatach proponowanych przez Organizatora mogą uczestniczyć osoby pełnoletnie, legitymujące się stosownymi upranieniami, wykształceniem.
2. Uczestnikami szkoleń i warsztatów mogą być również pracownicy oraz współpracownicy Organizatora.
3. Informacje o kursach publikowane są w Internecie na stronie www.medlab-szkolenia.com oraz są rozsyłane pod adresy z własnej bazy danych oraz indywidualnie na prośbę osób zainteresowanych. Sporadycznie informacje o szkoleniach publikowane są w prasie.
4. Zgłoszenia zamiaru udziału w warsztatach/szkoleniach można dokonywać w następujący sposób:
a) poprzez stronę internetową prowadzoną pod adresem: www.medlab-szkolenia.com
b) telefonicznie pod numerem tel.: 570707072
c) e-mailowo pod adresem: info@medlab-szkolenia.com
5. Podstawą do rezerwacji szkolenia, czy warsztatu jest wypełnienie Formularza Zgłoszeniowego lub zawarcie indywidualnej umowy szkoleniowej pomiędzy Organizatorem a Uczestnikiem.
6. Przekazanie Organizatorowi wypełnionego formularza zgłoszeniowego oznacza akceptację programu szkolenia, ceny szkolenia/kursu, jak również warunków zawartych w niniejszym Regulaminie.
7. W przypadku wpłynięcia większej liczby zgłoszeń o udziale w szkoleniu/warsztacie oraz zawarciu umowy decyduje kolejność otrzymania zgłoszeń przez Organizatora.
8. Warunkiem uczestnictwa jest 100% wpłata należności za szkolenie/warsztat w terminie podanym lub uzgodnionym przez Organizatora.
 
§ 3. Prawa i obowiązki osób uczestniczących w kształceniu
 
1. Dostęp do kursów jest nieograniczony.
2. O uczestnictwie w kursie decyduje zgłoszenie przyjęte przez organizatora i potwierdzone w odpowiednim terminie wpłatą od uczestnika.
3. Uczestnik zobowiązany jest do zarejestrowania się bezpośrednio przed kuresem , na wydzielonym stanowisku rejestracji.
4. Miejsca na sali wykładowej nie są numerowane.
5. Podczas części teoretycznej kursu uczestnik otrzymuje materiały biurowe do prowadzenia własnych notatek, konspekt (jeżeli jest przewidziany przez prowadzącego).
6. Po zakończonym kursie uczestnik otrzymuje stosowne dokumenty potwierdzające nabytą wiedzę i umiejętności, zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Edukacji Narodowej, upoważniające do wykonywania zabiegów oraz fakturę za wniesioną opłatę.
 
§ 4. Zmiana rezerwacji i rezygnacja z uczestnictwa
1. Zmiana dokonanej rezerwacji jest możliwa tylko poprzez kontakt z osobą koordynującą nabór na dane szkolenie/warsztat, wskazana w internetowym systemie rezerwacyjnym lub/i w materiałach promocyjnych Organizatora, zamieszczonych na stronie internetowej prowadzonej pod adresem:
www.medlab-szkolenia.com
2. Rezygnację z uczestnictwa w kursie, szkoleniu, czy warsztacie należy zgłosić mailowo lub telefonicznie. Organizator potwierdzi przyjęcie zgłoszenia drogą e-mailową.
3. Organizator zwróci 75% wpłaconej kwoty osobom, które odwołają swoje uczestnictwo co najmniej 10 dni przed jego rozpoczęciem, 25% wpłaconej kwoty Organizator zatrzymuje między innymi na pokrycie kosztów przygotowania materiałów szkoleniowych dla danego uczestnika.
4. W przypadku rezygnacji złożonej w terminie późniejszym niż wskazany wyżej w ust. 3, lecz przed kursem, szkoleniem zwrot wpłaty nastąpi tylko w przypadku, gdy miejsce zostanie wykorzystane przez uczestnika zaproponowanego przez osobę rezygnującą. W innym przypadku osoba będzie mogła odbyć szkolenie w innym zaproponowanym terminie.
 
§ 5. Zakres obowiązków wykładowców i innych osób prowadzących nauczanie teoretyczne i zajęcia praktyczne
 
1. Wykładowca jest zobowiązany odpowiednio wcześniej przedłożyć organizatorowi do upublicznienia program kursu (lub jego modyfikacje), który będzie realizowany w wyznaczonych wspólnie z organizatorem ramach czasowych, terminach i lokalizacjach.
2. Wykładowca jest zobowiązany odpowiednio wcześniej przedłożyć organizatorowi do ewentualnego opracowania graficznego i powielenia zawartość konspektu kursowego (lub jego modyfikacje).
3. Wykładowca jest zobowiązany do dotrzymywania warunków ustaleń szczegółowych z organizatorem, a pośrednio z uczestnikami.
4. Wykładowca jest zobowiązany do punktualności w wyznaczonych i podanych ramach czasowych.
5. Wykładowca jest zobowiązany dołożyć wszelkich starań, ażeby kurs oparty był na aktualnych osiągnięciach i wiedzy, a także prawach autorskich do przedstawianych materiałów.
6. Wykładowca jest zobowiązany prowadzić część teoretyczną kursu medycznego w kontakcie z uczestnikami, rezerwując czas na wyjaśnienie wątpliwości, na pytania i odpowiedzi, umożliwiając dyskusję w wybranym indywidualnie trybie, tj. w trakcie lub na zakończenie kursu. Wykładowca oraz treść kursu, a także organizator podlegają ocenie w pisemnej dobrowolnej ankiecie wypełnianej przez uczestników.
7.Wykładowca oraz treść kursu podlegają obserwacji i ocenie kierownika naukowego.
 
§ 6. Sposób sprawdzania wyników kształcenia
 
1.Część teoretyczna kursu nie przewiduje formalnego sposobu indywidualnego sprawdzania nabytej wiedzy. Nabycie wiedzy jest weryfikowane przez wykładowcę podczas części praktycznej kursu.
 
§ 7. Sposób potwierdzania ukończenia kształcenia
 
1. Kursy wszystkich typów dokumentowane są po zakończeniu świadectwem MEN wydawanym przez Organizatora na podstawie listy obecności.
2. Na świadectwie MEN wyszczególniane są następujące informacje:
  • Imię i nazwisko kursanta
  • Data i miejsce urodzenia
  • Data i miejsce kursu
  • Pesel
  • Nazwa organizatora
 
§ 8. Opłaty
1. Opłaty za udział w kursie medycznym opracowywane są przez organizatora na podstawie kalkulacji kosztów przygotowania i przeprowadzenia kursu.
2. Opłata obejmuje koszty organizacyjno-dydaktyczne (w tym wynajem sali konferencyjnej/gabinetu, wynajem lub amortyzację urządzeń multimedialnych, materiały dydaktyczne, materiały biurowe do prowadzenia notatek, honorarium wykładowcy).
3. Wysokości opłat: zależy od typu kursu, szkolenia. Wysokość opłaty podawana jest przy konkretnym kursie, szkoleniu.
Warunkiem wpisania na listę uczestników szkolenia jest wpłata zadatku na poczet rezerwacji miejsca, w terminie oraz w kwocie uzgodnionej z Organizatorem, na podany przez niego numer rachunku. Kwota zadatku jest odliczana od kwoty głównej podczas finalnego rozliczenia.
4. Zapłaty pełnej kwoty za udział w kursie należy dokonać w terminie nie później niż 7 dni roboczych przed kursem, po dokonaniu rezerwacji kursu, przelewem na rachunek bankowy Organizatora podane w e-mailowym potwierdzeniu rezerwacji oraz dostępne na stronie internetowej www.medlab-szkolenia.com
5. Rachunek bankowy Organizatora:
IBAN: PL
SWIFT: SCFBPLPWXXX
PKO Bank POLSKA
(PLN) 02 1020 3408 0000 4502 0457 4523.
(EURO) 07 1020 3408 0000 4302 0457 4531.
(GBP) 49 1020 3408 0000 4702 0457 4549.
Tytuł przelewu: nazwa kursu, szkolenia, warsztatu wraz z imieniem i nazwiskiem uczestnika oraz terminem kursu.
6. Po zaksięgowaniu opłaty uczestnik otrzyma potwierdzenie dokonania rezerwacji. 
7. Brak terminowej wpłaty opłaty za kurs, szkolenie, warsztaty powoduje rozwiązanie umowy o udział ze skutkiem natychmiastowym.
8. W przypadku, gdyby kurs, szkolenie, warsztaty nie odbyły się z winy organizatora, cała kwota wpłacona na konto organizatora zostanie zwrócona w ciągu 10 dni od daty odwołania kursu. Organizator nie zwraca kosztów kursu w przypadku, gdy nie odbyło się ono nie z powodu czynników niezależnych od Organizatora.
9. Ceny kursów obejmują: koszt kursu, komplet materiałów szkoleniowych, świadectwo, koszt przerw kawowych, obiad. Nie obejmują kosztów dojazdów, czy ewentualnego zakwaterowania, chyba, że z oferty Organizatora będzie wynikało inaczej.
10. W przypadku kursów dedykowanych dla firm i zawarcia indywidualnej umowy szkoleniowej z Organizatorem obowiązywać będą indywidualne ustalenia, dotyczące zarówno opłat, jak i wszelkich działań organizacyjnych.
 
§ 9. Realizacja kursów, szkoleń, warsztatów i zmiana terminów
 
1. Warunkiem organizacji i przeprowadzenia kursu, szkolenia, czy warsztatu jest zebranie max 5 osobowej (w zależności od rodzaju zajęć) grupy uczestników. Informacje o ilości wolnych miejsc można uzyskać mailowo lub telefonicznie od osoby koordynującej organizację kursów, szkoleń, warsztatów.
2. W przypadku zbyt małej ilości zgłoszeń Organizator zastrzega sobie prawo do odwołania kursu, szkolenia, warsztatu i zobowiązuje się powiadomić o tym uczestników nie później niż 7 dni przed planowanym terminem kursu, szkolenia, warsztatu. Uczestnik w pierwszej kolejności ma wówczas prawo do wyboru innego terminu lub innych zajęć z aktualnego kalendarium Organizatora. Jeśli żaden z proponowanych terminów nie jest interesujący lub dogodny dla Uczestnika, możliwy jest zwrot wniesionej opłaty w wysokości nominalnej.
3. Odwołanie szkoleń/warsztatów przez Organizatora możliwe jest nie później niż na 7 dni przed ich terminem rozpoczęcia. W przypadku zaistnienia zdarzeń losowych lub okoliczności wywołanych działaniem siły wyższej, a uniemożliwiających odbycie zajęć w zaplanowanym terminie,
Organizator jest uprawniony do odwołania ich nawet w dniu ich rozpoczęcia. Organizator jest wówczas zobowiązany do poinformowania Uczestnika o najbliższym możliwym terminie zajęć z zagwarantowaniem pierwszeństwa uczestnictwa.
4. Z uwagi na chęć utrzymania wysokiego poziomu szkoleń i warsztatów oraz komfort Uczestników ilość miejsc jest ograniczona. W przypadku wyczerpania miejsc na dany termin, lista uczestników zostanie zamknięta, a informacja o tym zostanie zamieszczona na stronie www.medlab-szkolenia.com.  Osoby, które opłaciły udział w tych kursach, szkoleniach, warsztatach po zamknięciu listy uczestników, otrzymają możliwość przeniesienia na inny termin, w którym lista uczestników nie została jeszcze zamknięta, w zależności od wyboru Uczestnika.
5. Samodzielne filmowanie, nagrywanie i fotografowanie zajęć podczas szkolenia jest zabronione.
Uczestnik, biorąc udział w kursie, szkoleniu, oświadcza, że wyraża zgodę na fotografowanie i nagrywanie przebiegu szkolenia oraz późniejszą publikację zdjęć i nagrań ze szkolenia, a także na użycie jego wizerunku i głosu. Zdjęcia i nagrania oraz inne materiały audiowizualne z przebiegu kursu, szkolenia będą wykorzystywane wyłącznie przez Organizatora w celach marketingowych i nie będą udostępniane w żadnej formie osobom trzecim.
6. Organizator nie wyraża zgody na rozpowszechnianie przez Uczestnika filmów, nagrań i fotografii z zajęć w jakiejkolwiek formie, ani w całości, ani we fragmentach.
7. Organizator zastrzega sobie możliwość promocji partnerów Organizatora w trakcie kursów, szkoleń, warsztatów, a także we wszelkich materiałach promocyjnych i reklamowych kierowanych do Uczestnika za jego uprzednią zgodą.
 
§ 10. Odpowiedzialność
1. Organizator zobowiązuje się zrealizować umowę o świadczenie usług szkoleniowych z zachowaniem należytej staranności z uwzględnieniem zawodowego i profesjonalnego charakteru prowadzonej przez siebie działalności.
2. Organizator ponosi odpowiedzialność za:
a) Należyte przygotowanie i zorganizowanie kursu, szkolenia, warsztatu lub programu;
b) Odpowiednie i należyte wykonanie treści ustalonych i uzgodnionych w umowie;
c) Zgodności wszystkich wykonanych świadczeń z opisem zawartym w informacjach, materiałach reklamowych dotyczących kursów, szkoleń, warsztatów lub programów firmy MedLab Training Ltd.
6. Organizator nie przyjmuje i nie ponosi jakiejkolwiek odpowiedzialności za treść i informacje przygotowane przez inne osoby czy podmioty.
 
§ 11. Ochrona danych osobowych
 
1. Dane osobowe uczestników kursów, szkoleń, warsztatów przetwarzane będą przez Organizatora w celu realizacji umowy uczestnictwa w kursach, szkoleniach lub warsztatach i ich prawidłowego przeprowadzenia lub marketingu własnych produktów. Organizator gwarantuje uczestnikom prawo wglądu do swoich danych osobowych oraz ich poprawiania, jak również żądania zaprzestania przetwarzania danych w celach marketingowych. Podanie danych jest dobrowolne. Uczestnik ponosi odpowiedzialność za podanie nieprawidłowych danych osobowych.
2. Dane osobowe Uczestnika są chronione zgodnie z Ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (tekst jednolity Dz. U. z 2002 r. Nr 101 poz. 926, ze zm.) w sposób uniemożliwiający dostęp do nich osób trzecich. Organizator nie przekazuje, nie sprzedaje i nie użycza zgromadzonych danych osobowych klientów innym osobom lub instytucjom, chyba, że Uczestnik wyrazi na to pisemną zgodę. Dane osobowe podane przez Uczestnika (imię i nazwisko, adres, numer telefonu, adres e-mailowy itp) traktowane są jako informacje w najwyższym stopniu poufne.
 
§ 12. Postanowienia końcowe
 
1. Organizator oświadcza, że treści przekazane przez niego w trakcie kursów, szkoleń i warsztatów mają charakter wyłącznie edukacyjny. Organizator nie ponosi żadnej odpowiedzialności za szkody powstałe u Uczestników lub osób trzecich, w związku lub na skutek wykorzystania przez Uczestników informacji, wiedzy lub umiejętności zdobytych w trakcie spotkania w sposób niezgodny z ich przeznaczeniem.
2. Organizator zastrzega sobie prawo do stosowania zniżek, rabatów zarówno dla klientów indywidualnych, jak i dla grup oraz stałych partnerów.
3. Organizator nie ponosi odpowiedzialności za:
a) problemy w przebiegu działań rekrutacyjnych i organizacyjnych, jeżeli nastąpiły one wskutek zdarzeń, których Organizator przy zachowaniu należytej staranności nie był w stanie przewidzieć, lub którym nie mógł zapobiec, w szczególności w przypadku problemów natury technicznej (np. związanych z jakością usług świadczonych bezpośrednio przez operatorów sieci elektronicznych e-mailowych) oraz zdarzeń losowych o charakterze siły wyższej;
b) utratę danych spowodowaną awarią sprzętu, systemu lub też innymi okolicznościami niezależnymi od Organizatora;
c) szkody wynikłe z niedostarczenia wiadomości lub opóźnień wysyłanych wiadomości z przyczyn niezależnych od Organizatora;
d) ewentualne kontuzje lub nieszczęśliwe wypadki Uczestników warsztatów. W szczególności Organizator nie ponosi odpowiedzialności za osoby niepełnoletnie.
4. W sprawach nieuregulowanych w niniejszym Regulaminie mają zastosowanie przepisy prawa polskiego, w tym w szczególności ustawy z dnia 23 kwietnia 1964 roku Kodeks cywilny (Dz. U. Nr 16, poz. 93 ze zm.) oraz ustawy z dnia 2 marca 2000 roku o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22 z 2000 r. poz. 271 ze zm.)
5. Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany postanowień Regulaminu w razie zmiany przepisów prawnych lub z innej ważnej przyczyny. Wszelkie zmiany niniejszego Regulaminu obowiązują od daty opublikowania ich na stronie www.medlab-training.com. Jeśli zmiany nastąpią w trakcie obowiązywania umowy, Organizator poinformuje o nich telefonicznie lub elektronicznie.
6. Niniejszy Regulamin wchodzi w życie z dniem 01.08.2017r. 
REGULAMIN SERWISU - SKLEPU 
 
SPIS TREŚCI:
DZIAŁ I - POSTANOWIENIA OGÓLNE
DZIAŁ II - WARUNKI ŚWIADCZENIA USŁUG
DZIAŁ III - SKŁADANIE ZAMÓWIEŃ
DZIAŁ IV - WARUNKI PRZYSTĘPOWANIA I ODSTĘPOWANIA OD REGULAMINU
DZIAŁ V - REKLAMACJE
DZIAŁ VI - POSTANOWIENIA KOŃCOWE

DZIAŁ I - POSTANOWIENIA OGÓLNE
§1 

1. NINIEJSZY REGULAMIN (DALEJ ZWANY REGULAMINEM) OKREŚLA ZASADY ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ PRZEZ MEDLAB Z WYKORZYSTANIEM SERWISU INTERNETOWEGO WWW.MEDLAB-SZKOLENIA.COM AKCEPTACJA REGULAMINU KORZYSTANIA Z USŁUG ŚWIADCZONYCH DROGĘ ELEKTRONICZNĄ PRZEZ MEDLAB JEST WARUNKIEM SKORZYSTANIA Z USŁUG DOSTĘPNYCH W SERWISIE.

2.NINIEJSZY REGULAMIN JEST REGULAMINEM, O KTÓRYM MOWA W ART. 8 USTAWY Z DNIA 18 LIPCA 2002 LIPCA 2002 R. O ŚWIADCZENIU USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ.

3. WYRAŻENIE ZGODY NA PRZESTRZEGANIE REGULAMINU PRZY URUCHAMIANIU  USŁUGI PRZY UŻYCIU STRONY WWW LUB ZŁOŻENIE ZAMÓWIENIA TELEFONICZNIE LUB DROGĄ POCZTY ELEKTRONICZNEJ JEST RÓWNOZNACZNE Z PEŁNĄ AKCEPTACJĄ WARUNKÓW REGULAMINU I ZAWARCIEM UMOWY O ŚWIADCZENIE USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ PRZEZ MEDLAB BEZ KONIECZNOŚCI SPORZĄDZENIA ODRĘBNEJ UMOWY.

4. SERWIS UMOŻLIWIA:

A. UŻYTKOWNIKOWI NIEZAREJESTROWANEMU:
  • UZYSKANIE INFORMACJI O PRODUKTACH I OFERTACH
B. UŻYTKOWNIKOWI  ZAREJESTROWANEMU:
  • UPRAWNIENIA UŻYTKOWNIKA NIEZAREJESTROWANEGO
  • UZYSKANIE INFORMACJI ODNOŚNIE CEN POSZCZEGÓLNYCH PRODUKTÓW
  • ZŁOŻENIE ZAMÓWIENIA NA PRODUKTY DOSTĘPNE W SYSTEMIE.
  • KORZYSTANIE Z FUNKCJI DODATKOWYCH ZWIĄZANYCH Z POSIADANIEM KONTA.

§2
1. POJĘCIA UŻYTE W REGULAMINIE OZNACZAJĄ:

A. PRAWO TELEKOMUNIKACYJNE - USTAWA Z DNIA 16 LIPCA 2004 R. - PRAWO TELEKOMUNIKACYJNE (DZ.U. 2004.171.1800 Z PÓŹN. ZM).

B. USTAWA O ŚWIADCZENIU USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ - USTAWA O ŚWIADCZENIU USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ Z DNIA 18 LIPCA 2002 R. (DZ. U.2004.96.959 Z POŹN. ZM.).

C. SYSTEM TELEINFORMATYCZNY (DALEJ ZWANY SYSTEMEM)- ZESPÓŁ WSPÓŁPRACUJĄCYCH ZE SOBĄ URZĄDZEŃ INFORMATYCZNYCH I OPROGRAMOWANIA, ZAPEWNIAJĄCY PRZETWARZANIE I PRZECHOWYWANIE, A TAKŻE WYSYŁANIE I ODBIERANIE DANYCH POPRZEZ SIECI TELEKOMUNIKACYJNE ZA POMOCĄ WŁAŚCIWEGO DLA DANEGO RODZAJU SIECI URZĄDZENIA KOŃCOWEGO W ROZUMIENIU PRAWA TELEKOMUNIKACYJNEGO.

D. USŁUGI - WYKONANIE USŁUGI, KTÓRE NASTĘPUJE PRZEZ WYSYŁANIE I ODBIERANIE DANYCH ZA POMOCĄ SYSTEMÓW TELEINFORMATYCZNYCH, NA INDYWIDUALNE ŻĄDANIE USŁUGOBIORCY, BEZ JEDNOCZESNEJ OBECNOŚCI STRON, PRZY CZYM DANE TE SĄ TRANSMITOWANE ZA POŚREDNICTWEM SIECI PUBLICZNYCH W ROZUMIENIU PRAWA TELEKOMUNIKACYJNEGO.

E. ŚRODKI KOMUNIKACJI ELEKTRONICZNEJ - ROZWIĄZANIA TECHNICZNE, W TYM URZĄDZENIA TELEINFORMATYCZNE I WSPÓŁPRACUJĄCE Z NIMI NARZĘDZIA PROGRAMOWE, UMOŻLIWIAJĄCE INDYWIDUALNE POROZUMIEWANIE SIĘ NA ODLEGŁOŚĆ PRZY WYKORZYSTANIU TRANSMISJI DANYCH MIĘDZY SYSTEMAMI TELEINFORMATYCZNYMI, A W SZCZEGÓLNOŚCI POCZTĘ ELEKTRONICZNĄ.

F. SPECYFIKACJA TECHNICZNA - ZBIÓR INFORMACJI O SYSTEMIE TELEINFORMATYCZNYM MEDLAB ORAZ WYMAGANIACH TECHNICZNYCH NIEZBĘDNYCH DO WSPÓŁPRACY Z TYM SYSTEMEM.

G. MEDLAB-SZKOLENIA.COM – SYSTEM TELEINFORMATYCNY STWORZONY NA POTRZEBY MEDLAB  Z SIEDZIBĄ W ŁODZI ZWANEGO DALEJ “USŁUGODAWCĄ”.

H. UŻYTKOWNIK – LEKARZ N. MED. POSIADAJĄCY CZYNNE PRAWO WYKONYWANIA ZAWODU ORAZ CERTYFIKACJE ODBYCIA SZKOLENIA Z ZAKRESU PODAWANIA PRODUKTÓW MEDYCYNY ESTETYCZNEJ, KORZYSTAJĄCY Z USŁUG MEDLAB-SZKOLENIA.COM, KTÓRY JEST STRONĄ UMOWY O ŚWIADCZENIU USŁUG Z OPERATOREM SERWISU MEDLAB-SZKOLENIA.COM, BĘDĄCY OSOBĄ FIZYCZNĄ, KTÓRY ZOBOWIĄŻE SIĘ DO PRZESTRZEGANIA REGULAMINU. UŻYTKOWNIKIEM JEST RÓWNIEŻ PODMIOT, KTÓRY ZAMÓWI ŚWIADCZENIE OKREŚLONYCH USŁUG TELEFONICNIE LUB DROGĄ ELEKTRONICZNĄ NA ZASADACH OKREŚLONYCH W REGULAMINIE.
I.  GRUPA ZAKUPOWA - GRUPA UŻYTKOWNIKÓW JEDNORODNA POD WZGLĘDEM MARKI I TYPU PRODUKTU, KTÓREJ ZAKUPEM JEJ CZŁONKOWIE SĄ ZAINTERESOWANI ORAZ OKREŚLONA, CO DO TERMINU ZAKUPU
J. PRZEGLĄDARKA INTERNETOWA - PROGRAM KOMPUTEROWY UMOŻLIWIAJĄCY PRZEGLĄDANIE DOKUMENTÓW W STANDARDZIE HTML. MEDLAB-SZKOLENIA.COM ZALECA KORZYSTANIE Z PRZEGLĄDAREK PODANYCH W §3 REGULAMINU. MEDLAB-SZKOLENIA.COM NIE GWARANTUJE POPRAWNOŚCI PRACY SYSTEMU TELEINFORMATYCZNEGO I NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI W PRZYPADKU KORZYSTANIA Z PRZEGLĄDARKI INNEJ NIŻ WYMIENIONA PONIŻEJ.

K. SERWIS – SERWIS INTERNETOWY DLA UŻYTKOWNIKÓW MEDLAB-SZKOLENIA.COM, W SZCZEGÓLNOŚCI UMOŻLIWIAJĄCY ZAREJESTROWANEMU UŻYTKOWNIKOWI UZYSKANIE DOGODNYCH WARUNKÓW ZAKUPU PRODUKTÓW UMÓW SPRZEDAŻY DOSTĘPNY POD ADRESEM HTTP://WWW.MEDLAB-SZKOLENIA.COM
L. REGULAMIN - NINIEJSZY DOKUMENT OKREŚLAJĄCY ZASADY KORZYSTANIA Z PLATFORMY


DZIAŁ II - WARUNKI ŚWIADCZENIA USŁUG 
§3
1. WARUNKI TECHNICZNE:
W CELU KORZYSTANIA Z SERWISU PRZEZ UŻYTKOWNIKA WYMAGANE JEST POSIADANIE DOSTĘPU DO SIECI INTERNETOWEJ, WŁĄCZNIE Z PROGRAMEM DO PRZEGLĄDANIA JEJ ZASOBÓW, AKCEPTUJĄCYCH PLIKI TYPU COOKIES. DODATKOWO UŻYTKOWNIK ZAREJESTROWANY MUSI POSIADAĆ ADRES ELEKTRONICZNY E-MAIL.

2. ZAKAZ DOSTARCZANIA PRZEZ UŻYTKOWNIKA TREŚCI O CHARAKTERZE BEZPRAWNYM. PRZEZ ZAKAZ DOSTARCZANIA TREŚCI O CHARAKTERZE BEZPRAWNYM ROZUMIEĆ NALEŻY ZWŁASZCZA:

A. ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA TREŚCI DYSKRYMINUJĄCYCH KOGOKOLWIEK ZE WZGLĘDU NA PŁEĆ, KOLOR SKÓRY, WYZNANIE ITP.

B. ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA TREŚCI OBELŻYWYCH LUB OSZCZERCZYCH INFORMACJI, ZAWIERAJĄCYCH POGRÓŻKI ALBO TREŚCI OBSCENICZNE LUB NIEPRZYZWOITE.

C. ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA FAŁSZYWYCH LUB MYLĄCYCH INFORMACJI.

D. ZAKAZ DOSTARCZANIA WIRUSÓW, STOSOWANIA SKRYPTÓW ZAUTOMATYZOWANYCH LUB AUTOMATYCZNYCH, STOSOWANIA INNYCH TECHNOLOGII MOGĄCYCH ZASZKODZIĆ SERWISOWI ORAZ INTERESOM LUB WŁASNOŚCI INNYCH UŻYTKOWNIKÓW, USŁUGODAWCY I OSÓB TRZECICH POWIĄZANYCH Z SERWISEM W SPOSÓB BEZPOŚREDNI LUB POŚREDNI.

E. ZAKAZ ODSPRZEDAWANIA I UDOSTĘPNIANIA KONTA ORAZ ŚWIADCZONYCH USŁUG NIEUPRAWNIONYM PODMIOTOM.

F. ZAKAZ STOSOWANIA PRAKTYK NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI W MYŚL USTAWY Z DNIA 16 KWIETNIA 1993 R. O ZWALCZANIU NIEUCZCIWEJ KONKURENCJI, DZ. U. 1993 NR 47 POZ. 211.

G. ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA OFERT HANDLOWYCH PRODUKTÓW I USŁUG, KTÓRYMI OBRÓT JEST PRAWNIE ZAKAZANY W MYŚL USTAWY Z 2 MARCA 2000R. O OCHRONIE NIEKTÓRYCH PRAW KONSUMENTÓW ORAZ O ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA PRODUKT NIEBEZPIECZNY DZ. U. 2000 NR 22 POZ. 271 A TAKŻE PRZEDMIOTÓW, DO KTÓRYCH USŁUGOBIORCA NIE POSIADA PRAW.

H. ZAKAZ WYKORZYSTYWANIA INFORMACJI, W SZCZEGÓLNOŚCI INFORMACJI KONTAKTOWYCH NABYTYCH W RAMACH KORZYSTANIA Z USŁUG SERWISU DLA CELÓW NIEZGODNYCH Z WARUNKAMI ŚWIADCZENIA USŁUG PRZEZ SERWIS, W SZCZEGÓLNOŚCI DO ROZSYŁANIA NIEZAMÓWIONEJ INFORMACJI HANDLOWEJ.

I. ZAKAZ KOPIOWANIA, MODYFIKOWANIA I ROZPOWSZECHNIANIA TREŚCI TWORZONYCH PRZEZ INNYCH UŻYTKOWNIKÓW, USŁUGODAWCĘ CZY OSOBY TRZECIE BEZ ICH WYRAŹNEJ ZGODY.

J. ZAKAZ PODSZYWANIA SIĘ POD INNYCH UŻYTKOWNIKÓW I OSOBY TRZECIE.

K. ZAKAZ UDOSTĘPNIANIA BEZ ZGODY USŁUGODAWCY REKLAM, W TYM REKLAM INNYCH PORTALI INTERNETOWYCH.

3. UŻYTKOWNIK PONOSI PEŁNĄ I WYŁĄCZNĄ ODPOWIEDZIALNOŚĆ ZA INFORMACJE DOSTARCZANE I UDOSTĘPNIANE PRZEZ NIEGO W SERWISIE ORAZ WSZYSTKIE MOGĄCE Z TEGO WYNIKNĄĆ KONSEKWENCJE. ZWŁASZCZA DZIAŁANIE BEZ UMOCOWANIA.
 
4. OBOWIĄZKI, UPRAWNIENIA I ODPOWIEDZIALNOŚĆ USŁUGODAWCY

A. USŁUGODAWCA ZOBOWIĄZANY JEST DO ŚWIADCZENIA USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ Z NALEŻYTĄ STARANNOŚCIĄ, W SPOSÓB CIĄGŁY ORAZ ZGODNIE Z POSTANOWIENIAMI REGULAMINU.

B. USŁUGODAWCA ZOBOWIĄZANY JEST DO STWORZENIA UŻYTKOWNIKOWI ZAREJESTROWANEMU KONTA.

C. USŁUGODAWCA ZOBOWIĄZANY JEST DO STOSOWANIA ŚRODKÓW TECHNICZNYCH ZAPEWNIAJĄCYCH OCHRONĘ DANYCH OSOBOWYCH ZGODNIE Z USTAWĄ Z DNIA 29 SIERPNIA 1997 R. O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH DZ. U. 1997 NR 133 POZ. 833.

D. ADMINISTRATOREM DANYCH OSOBOWYCH W ROZUMIENIU USTAWY Z DNIA 29 SIERPNIA 1997 R. O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH DZ.U. 1997 NR 133 POZ. 883 JEST USŁUGODAWCA. DANE OSOBOWE UŻYTKOWNIKA SĄ PRZETWARZANE PRZEZ USŁUGODAWCĘ W CELU ŚWIADCZENIA USŁUG, ARCHIWIZACJI, A TAKŻE W CELACH MARKETINGOWYCH DOTYCZĄCYCH USŁUG I PRODUKTÓW USŁUGODAWCY JAK I PODMIOTÓW WSPÓŁPRACUJĄCYCH.

E. USŁUGODAWCA ZOBOWIĄZANY JEST DO UJAWNIENIA DANYCH OSOBOWYCH WYŁĄCZNIE PODMIOTOM UPOWAŻNIONYM NA PODSTAWIE WŁAŚCIWYCH PRZEPISÓW PRAWA.

F. USŁUGODAWCA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY POWSTAŁE W WYNIKU PODANIA PRZEZ UŻYTKOWNIKA NIEPRAWDZIWYCH TREŚCI, INFORMACJI I DANYCH.

G. USŁUGODAWCA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA SZKODY POWSTAŁE Z WYKORZYSTANIA INFORMACJI I TREŚCI PRZEZ UŻYTKOWNIKA I OSOBY TRZECIE.

H. USŁUGODAWCA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA TRANSAKCJE ZAWIERANIE POMIĘDZY UŻYTKOWNIKAMI.

I. USŁUGODAWCA ZASTRZEGA SOBIE PRAWO DO PROWADZENIA PRAC KONSERWACYJNYCH SERWISU MOGĄCYCH POWODOWAĆ UTRUDNIENIA LUB UNIEMOŻLIWIENIE UŻYTKOWNIKOWI KORZYSTANIA Z USŁUG. TERMINY PRAC I PRZEWIDYWANY CZAS ICH TRWANIA BĘDZIE PUBLIKOWANY NA STRONIE INTERNETOWEJ SERWISU PRZED ROZPOCZĘCIEM PRAC.

J. USŁUGODAWCA NIE PONOSI ODPOWIEDZIALNOŚCI ZA BRAK MOŻLIWOŚCI DOSTĘPU DO USŁUG WYNIKAJĄCY Z BŁĘDNEJ REJESTRACJI USŁUGOBIORCY.
K. USŁUGODAWCA ZACHOWUJE WSZELKIE PRAWA DO SERWISU MEDLAB-SZKOLENIA.COM, JAK RÓWNIEŻ DO PUBLIKOWANYCH TREŚCI, INFORMACJI, ZDJĘĆ, FILMÓW ORAZ BAZ DANYCH. ZMIENIANIE, POWIELANIE, PUBLIKOWANIE, PRZESYŁANIE, OSOBOM TRZECIM LUB INNEGO RODZAJU UŹYWANIE CHRONIONEJ WŁASNOŚCI BEZ UPRZEDNIEJ ZGODY USŁUGODAWCY JEST ZABRONIONE.
 
5. OBOWIĄZKI, UPRAWNIENIA I ODPOWIEDZIALNOŚĆ UŻYTKOWNIKA

A. UŻYTKOWNIK ZOBOWIĄZANY JEST PODCZAS REJESTRACJI DO PODANIA ZGODNYCH Z PRAWDĄ DANYCH OSOBOWYCH.

B. UŻYTKOWNIK ZOBOWIĄZANY JEST DO AKTUALIZACJI DANYCH PODANYCH W FORMULARZU REJESTRACYJNYM NIEZWŁOCZNIE PO KAŻDEJ ICH ZMIANIE.

C. USŁUGODAWCA ZAPEWNIA UŻYTKOWNIKOWI REALIZACJĘ UPRAWNIEŃ WYNIKAJĄCYCH Z USTAWY Z DNIA 29 SIERPNIA 1997 R. O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH DZ. U. 1997 NR 133 POZ. 883, TZN. UMOŻLIWIA UŻYTKOWNIKOWI WGLĄD DO WŁASNYCH DANYCH OSOBOWYCH I ICH POPRAWIANIE. UŻYTKOWNIK MA MOŻLIWOŚĆ WNIESIENIA W PRZYPADKACH OKREŚLONYCH PRAWEM PISEMNEGO, UMOTYWOWANEGO ŻĄDANIA ZAPRZESTANIA PRZETWARZANIA JEGO DANYCH OSOBOWYCH.

 

DZIAŁ III - SKŁADANIE ZAMÓWIEŃ 
§4

1. UŻYTKOWNIK CHCĄCY DOKONAĆ ZAKUPU W SERWISIE MEDLAB-SZKOLENIA.COM POWINIEN NAJPIERW ZAŁOŻYĆ SWOJE KONTO, WYPEŁNIAJĄC FORMULARZ ZNAJDUJĄCY SIĘ POD HASŁEM "ZAREJESTRUJ SIE".

2. PROCEDURA REALIZACJI ZAMÓWIENIA JEST NASTĘPUJĄCA: NALEŻY WYBRAĆ PRODUKT Z CHARAKTERYSTYKĄ PODANĄ W OPISIE, KTÓRY ZAMIERZA SIĘ KUPIĆ I NACISNĄĆ PRZYCISK "ZAMAWIAM". MOŻNA DODAĆ NASTĘPNY PRODUKT NACISKAJĄC PRZYCISK "KONTYNUACJA ZAKUPÓW". PO WYBRANIU PRODUKTÓW NACISNĄĆ PRZYCISK "ZAPŁAĆ". NASTĘPNIE NALEŻY WYBRAĆ FORMĘ DOSTAWY I PŁATNOŚCI, PO CZYM NALEŻY OCZEKIWAĆ NA PRZESŁANIE E-MAILEM POTWIERDZENIA ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA.
3. W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ SPRZĘTU MEDYCZNEGO, ZAMÓWIENIA ZOSTANĄ ZREALIZOWANE W MOMENCIE ZGORMADZENIA SIĘ MINIMALNEJ GRUPY ZAMÓWIENIOWEJ W ILOŚCI WSKAZANEJ W CHARAKTERYSTYCE PRODUKTU.

4. W PRZYPADKU ZAMÓWIEŃ SPOZA GRANIC POLSKI, MEDLAB-SZKOLENIA.COM ZASTRZEGA SOBIE PRAWO ZMIANY KOSZTÓW PRZESYŁKI, KTÓRE BĘDĄ UZALEŻNIONE OD: ILOŚCI I RODZAJU ZAMÓWIONYCH PRODUKTÓW ORAZ CENNIKA WYBRANEJ FIRMY KURIERSKIEJ DLA PRZESYŁKI WYSYŁANEJ DO KRAJU SKĄD POCHODZI ZAMÓWIENIE. OSOBA ZAMAWIAJĄCA ZOSTANIE POINFORMOWANA DODATKOWYM E-MAILEM O CAŁKOWITYCH KOSZTACH PRZESYŁKI I ZAMÓWIENIA. PO ZREALIZOWANIU PŁATNOŚCI PRZEZ OSOBĘ ZAMAWIAJĄCĄ - OPERATORZY MEDLAB-SZKOLENIA.COM, WYŚLĄ PRZESYŁKĘ NA WSKAZANY ADRES W ZAMÓWIENIU.

5. PŁATNOŚĆ NALEŻY ZREALIZOWAĆ:
  • PRZELEWEM (PRZEDPŁATA) - NA PODANE KONTO W POTWIERDZENIU ZŁOŻENIA ZAMÓWIENIA, PODAJĄC W TYTULE PRZELEWU - NUMER ZAMÓWIENIA LUB PŁATNOŚĆ ON-LINE ZA POŚREDNICTWEM SERWISU PAYPAL
  • ZA POBRANIEM - ZREALIZOWAĆ PŁATNOŚĆ KURIEROWI ALBO NA POCZCIE PRZY ODBIORZE PRZESYŁKI

6. LIKWIDACJA ZAMÓWIENIA JEST MOŻLIWA PRZED WYBOREM FORMY DOSTAWY I PŁATNOŚCI POPRZEZ NACIŚNIĘCIE OZNACZENIA "KOSZYK", ZAZNACZENIE POZYCJI "USUŃ" ORAZ NACIŚNIĘCIA PRZYCISKU "AKTUALIZACJA".

7. ZAMÓWIENIA PRZYJMOWANE SĄ PRZEZ SERWIS HTTP://WWW.MEDLAB-SZKOLENIA.COM - 24 GODZ. NA DOBĘ LUB TELEFONICZNIE, NUMER KONTAKTOWY PODANY NA STRONIE (+48) 570 70 70 72

8. SKŁADAJĄC ZAMÓWIENIE NALEŻY WYBRAĆ METODĘ PŁATNOŚCI ORAZ SPOSÓB WYSYŁKI.
9. KAŻDEJ OSOBIE, KTÓRA ZŁOŻYŁA ZAMÓWIENIE PRZYSŁUGUJE PRAWO WGLĄDU I ZMIANY SWOICH DANYCH OSOBOWYCH PODANYCH W FORMULARZU REJESTRACYJNYM. W PRZYPADKU BRAKU ZGODY NA PRZETWARZANIE DANYCH OSOBOWYCH W CELU REALIZACJI PROCESU SPRZEDAŻY, OSOBA TAKA POWINNA PRZESŁAĆ PISEMNĄ DEKLARACJĘ O USUNIĘCIU SWOICH DANYCH OSOBOWYCH Z SERWISU HTTP://WWW.MEDLAB-SZKOLENIA.COM NA ADRES: INFO@MEDLAB-SZKOLENIA.COM

DZIAŁ IV - WARUNKI PRZYSTĘPOWANIA I ODSTĘPOWANIA OD REGULAMINU  
§5
 
1. PRZYSTĄPIENIE I ODSTĄPIENIE OD REGULAMINU PRZEZ USŁUGODAWCĘ:
A.   POPRZEZ WYPEŁNIENIE I ZATWIERDZENIE FORMULARZA REJESTRACYJNEGO UŻYTKOWNIK WYRAŻA DOBROWOLNIE ZGODĘ NA TO, ŻEBY USŁUGODAWCA PRZETWARZAŁ DANE OSOBOWE UŻYTKOWNIKA JAKO ADMINISTRATOR DANYCH OSOBOWYCH (ZGODNIE Z USTAWĄ Z DNIA 29 SIERPNIA 1997 ROKU O OCHRONIE DANYCH OSOBOWYCH (T.J. DZ. U. Z 2002 R., NR 101, POZ. 926 ZE ZM.) ORAZ USTAWĄ Z DNIA 18 LIPCA 2002 O ŚWIADCZENIU USŁUG DROGĄ ELEKTRONICZNĄ (DZ. U. NR 144, POZ. 1204 ZE ZM.)

B USŁUGODAWCA W PRZYPADKU WĄTPLIWOŚCI CO DO ZGODNOŚCI Z PRAWDĄ DANYCH OSOBOWYCH I INFORMACJI DOSTARCZANYCH LUB UDOSTĘPNIANYCH PRZEZ UŻYTKOWNIKA POSIADA PRAWO DO:
  • WEZWANIA UŻYTKOWNIKA DO NIEZWŁOCZNEGO USUNIĘCIA NIEPRAWDZIWYCH DANYCH BĄDŹ ICH ZAKTUALIZOWANIA
  • NATYCHMIASTOWEGO ZABLOKOWANIA KONTA DO CZASU WYJAŚNIENIA    WĄTPLIWOŚCI
C. USŁUGODAWCA UPRAWNIONY JEST DO ZABLOKOWANIA LUB USUNIĘCIA KONTA, A TAKŻE USUNIĘCIA TREŚCI DOSTARCZANYCH PRZEZ UŻYTKOWNIKA W PRZYPADKU:
  • NARUSZENIA POSTANOWIEŃ REGULAMINU
  • NARUSZENIA POWSZECHNIE OBOWIĄZUJĄCEGO PRAWA
  • DOSTARCZANIA PRZEZ UŻYTKOWNIKA TREŚCI NIE ZWIĄZANYCH Z CELEM I FUNKCJĄ SERWISU
D. USŁUGODAWCA UPRAWNIONY JEST DO WPROWADZANIA ZMIAN W REGULAMINIE PO UPRZEDNIM POINFORMOWANIU I WYRAŻENIU PRZEZ UŻYTKOWNIKA ZGODY W TERMINIE 2 TYGODNI OD DOSTARCZENIA ZMIENIONEGO REGULAMINU.

E. NIEUSTOSUNKOWANIE SIĘ DO ZMIAN REGULAMINU PRZEZ UŻYTKOWNIKA W CIĄGU DWÓCH TYGODNI OD DOSTARCZENIA ZMIENIONEJ WERSJI DOKUMENTU OZNACZA JEGO AKCEPTACJĘ.

2. PRZYSTĄPIENIE I ODSTĄPIENIE OD REGULAMINU PRZEZ UŻYTKOWNIKA.

 
  • UŻYTKOWNIK UPRAWNIONY JEST DO ZAKOŃCZENIA KORZYSTANIA Z USŁUG ŚWIADCZONYCH PRZEZ USŁUGODAWCĘ W KAŻDEJ CHWILI.


DZIAŁ V - REKLAMACJE  
§6

1. UŻYTKOWNIK MA MOŻLIWOŚĆ ZGŁOSZENIA WSZELKICH ZAKŁÓCEŃ W FUNKCJONOWANIU SERWISU.

2. ADMINISTRATOR ROZPATRZY ZGŁOSZENIA REKLAMACYJNE W TERMINIE 14 DNI OD CHWILI ZGŁOSZENIA REKLAMACJI.

3. TRYB POSTĘPOWANIA REKLAMACYJNEGO:
KLIENT MOŻE ZASIĘGNĄĆ INFORMACJI, ZGŁASZAĆ UWAGI I REKLAMACJE ZWIĄZANE Z ŚWIADCZONYMI USŁUGAMI:
  • TELEFONICZNIE POD NUMEREM: (+48) 570 70 70 72
  • ZA POMOCĄ POCZTY ELEKTRONICZNEJ POD ADRESEM E-MAIL:  INFO@MEDLAB-SZKOLENIA.COM
  • REKLAMACJA POWINNA ZAWIERAĆ: IMIĘ, NAZWISKO, DOKŁADNY ADRES SKŁADAJĄCEGO REKLAMACJĘ, NUMER DOKUMENTU ZAKUPU ORAZ DATĘ WYSTAWIENIA TEGO DOKUMENTU JAK RÓWNIEŻ DOKŁADNY OPIS I POWÓD REKLAMACJI.
  • W PRZYPADKU USZKODZONEGO PRODUKTU ABY REKLAMACJA MOGŁA ZOSTAĆ ROZPATRZONA NALEŻY TEN PRODUKT ODESŁAĆ W ZASTANEJ FORMIE NA ADRES KORESPONDENCYJNY USŁUGODAWCY. BEZ OTRZYMANEGO PRODUKTU REKLAMOWANEGO USŁUGODAWCA MA PRAWO ODMÓWIĆ PRZYJĘCIA I ROZPATRZENIA REKLAMACJI.
  • REKLAMACJA POWINNA ZOSTAĆ SPISANA ZGODNIE Z FORMULARZEM REKLAMACYJNYM DOSTĘPNYM DO POBRANIA I WYRUKOWANIA TUTAJ 
  • W MOMENCIE DOSTARCZENIA PACZKI KLIENT MA OBOWIĄZEK OTWORZYĆ PRZESYŁKĘ W OBECNOŚCI KURIERA I SPRAWDZIĆ JEJ ZAWARTOŚĆ.
  • JEŚLI PACZKA LUB/ORAZ ZAMÓWIENIE JEST USZKODZONE LUB BUDZĄCE PODEJRZENIE O JEGO NARUSZENIU KLIENT MA OBOWIĄZEK SPISANIA PROTOKOŁU SZKODY NA MIEJSCY I PRZEKAZANIU GO KURIEROWI. BEZ POWYŻSZEGO DOKUMENTU NIE BĘDZIE MOŻLIWE PODJĘCIE PRZEZ FIRMĘ DALSZYCH KROKÓW REKLAMACYJNYCH.
 
 
DZIAŁ VI - POSTANOWIENIA KOŃCOWE 
§7
1. KARTY PRODUKTÓW, USŁUG I FIRM UDOSTĘPNIONE W BAZIE DANYCH SERWISU PRZEZ USŁUGODAWCĘ MAJĄ CHARAKTER POGLĄDOWY I INFORMACYJNY.

2. OPISY, ZDJĘCIA, SPECYFIKACJE TECHNICZNE, STANY MAGAZYNOWE I CENY MOGĄ ODBIEGAĆ OD STANU FAKTYCZNEGO.

3. USŁUGODAWCA ZASTRZEGA MOŻLIWOŚĆ ZMIANY FUNKCJONALNOŚCI SERWISU ROZBUDOWUJĄC GO O NOWE FUNKCJE I UDOGODNIENIA DLA KLIENTÓW, JAK I ZMIANY W ISTNIEJĄCEJ, W DOWOLNEJ CHWILI FUNKCJONALNOŚCI.

4. W SPRAWACH NIEUREGULOWANYCH W NINIEJSZYM REGULAMINIE STOSUJE SIĘ ODPOWIEDNIO PRZEPISY PRAWA POLSKIEGO. USŁUGODAWCA ŚWIADCZY USŁUGI ZGODNIE Z REGULAMINEM I POWSZECHNIE OBOWIĄZUJĄCYMI PRZEPISAMI PRAWA.